Schelvis in een krokant jasje van Vadouvan en Parmezaan
30 minuten
2 personen
Ingrediënten:
2 stuks Chef’s Catch schelvisfilet
2 eieren
6 el bloem
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 tl Vadouvan Spices van Jonnie Boer
75 ml melk
4-6 el zonnebloemolie
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
1 limoen
zout en peper
Bereiding:
Klop met een garde of vork de eieren los. Voeg 3 el bloem, de kaas, de Vadouvan, de melk en een beetje peper en zout toe. Klop tot een glad en dik beslag.
Strooi de rest van de bloem op een bord. Snijd elke filet in 3 gelijke stukken. Wentel de schelvis door de bloem, schud het teveel aan bloem af en haal de vis door het beslag.
Verhit in een koekenpan een flinke laag zonnebloemolie. Bak de schelvisfilets aan elke kant 2 minuten tot deze goudbruin, krokant en net gaar zijn.
Leg de vis op een schaal, bestrooi met de ringetjes bosui en serveer met een paar partjes limoen.
Tip: Lekker met tomatensalsa en rucolasalade.