Beschrijving
Organische Zalm Filet met vel geschubd
Filet, met vel geschubd
Noorwegen is de grootste producent van kweekzalm ter wereld (80 tot 85% van de totale kweek). De natuurlijke omstandigheden zoals de heldere, koude wateren bieden ideale omstandigheden om zalm te kweken. Noorse zalm wordt in grote kooien op beschutte plekken langs de kust gekweekt, bijvoorbeeld in fjorden. De mooie rode kleur van het zalmvlees komt doordat ze zich voeden met kreeftachtigen. Qua bereiding biedt de zalm veel mogelijkheden. Rauw voor sushi of sashimi. Pocheren, bakken, grillen of wokken.
VOEDINGSWAARDEN |
per 100 g |
---|---|
energie | 930 kJ / 222 kcal |
vetten | 15.7 g |
– waarvan verzadigd | 3.3 g |
Koolhydraten | 0.0 g |
– waarvan suikers | 0.0 g |
eiwitten | 20.2 g |
zout | 0.38 g |