Tarbot uit de oven met citroen, tijm en knoflookboter
30 minuten
2 personen
Ingrediënten:
100 g ongezouten roomboter
1 halve citroen, sap en rasp
2 el peterselie, fijngesneden
2 el tijm, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 el zonnebloemolie
zout en peper
BEREIDING:
Verhit de oven tot 200 graden Celcius.
Smelt de boter zachtjes en voeg de citroen (rasp en sap), de kruiden en de knoflook toe.
Breng de tarbot op smaak met peper en zout. Bak de vis om en om in de olie (elke kant 2 minuten) goudbruin.
Leg de tarbot in een ovenschaal en smeer in met een deel van de citroen-tijmboter. Gaar de tarbot ongeveer 10 minuten in de oven.
Smeer voor het serveren nog een keer in met de boter.
Tip: Lekker met gegrilde aubergine.