Sliptong gebakken met hazelnoot, sherry en sinaasappel
30 minuten
2 personen
2 el sjalot, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels droge sherry
1 halve sinaasappel, sap en rasp
3 el extra vergine olijfolie
2 el peterselie, fijngesneden
1 eetlepel sherryazijn
1 el gehakte, gebrande hazelnoten
2 el bloem
peper en zout
2 el olie
klontje boter
BEREIDING:
Fruit de sjalot en knoflook aan in olie. Blus af met de sherry, voeg de sap en rasp van een halve sinaasappel toe en reduceer tot de helft. Laat afkoelen en voeg de olijfolie, peterselie en de sherryazijn toe.
Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor.
Doe de olie in een ruime koeken- of vispan. Bak de sliptongen aan beide kanten 4-6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege om en voeg op het laatst een klontje boter toe.
Schenk de dressing over de vis en strooi er de hazelnotencrumble over.
Tip: Lekker met gewokte waterkers en aardappelen.