Roodbaarsfilet in bierbeslag met piccalilly- en dragonmayonaise
30 minuten
2 personen
Ingrediënten:
2 stuks Chef’s Catch roodbaarsfilet
3 el citroenmayonaise
3 el piccalilly van Jonnie Boer & Oos Kesbeke
1 el dragon, fijngesneden
olie om te frituren
80 g bloem
1 ei
125 ml witbier
150 – 200 ml olie
zout en peper
Bereiding:
Meng de citroenmayonaise met de piccalilly en de dragon en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd de roodbaarsfilet in gelijke stukken en strooi er zout en versgemalen peper over.
Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper toe. V
erhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er witte damp afkomt. Wentel de stukken roodbaars één voor één door het beslag en laat ze direct in de hete olie glijden. Frituur max. 4 stukken tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Tip: Lekker met een ‘stamppotje zeekraal’.