Noordzeetong gebakken met Argentijnse chimichurri – dressing
25 minuten
2 personen
Ingrediënten:
2 stuks Chef’s Catch noordzeetong
3 el bladpeterselie, fijngehakt
1 el fijngehakte oregano
1 el fijngehakte tijm
1 el fijngehakte munt
1 el fijngehakte bieslook
1 teentje knoflook, geperst
1 half pepertje, fijngehakt
1 el Zwolse mosterd van
De Wijndragers
10 el extra vergine olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 halve citroen (sap én rasp)
50 g bloem
3 el zonnebloemolie
1 klontje roomboter
zout en peper
Bereiding:
Voor de chimichurri: kneus de kruiden in een kom met de bolle kant van een lepel zodat de smaken goed vrijkomen. Meng de knoflook, het pepertje en de mosterd in een kom en voeg de kruiden toe. Schenk de olijfolie, de witte wijnazijn en het citroensap erbij. Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper. Breng ook de noordzeetong op smaak met zout en versgemalen peper.
Verhit de olie in een koekenpan. Wentel de noordzeetong door de bloem, schud het overtollige bloem eraf en leg in de pan. Bak de vis 3 minuten, draai om en bak nog eens 3 minuten. Voeg op het laatste moment de boter toe.
Tip: Lekker met groene salade, avocado en krokante ui.