Harderfilet op de huid gebakken met groene olijf en citroendressing
30 minuten
2 personen
Ingrediënten:
2 stuks Chef’s Catch harderfilet
3 el zonnebloemolie
het sap van 1 grote citroen
125 g groene olijven zonder pit, fijngehakt
30 g pijnboompitten, geroosterd
1 el olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Wrijf de harderfilets in met zout en versgemalen peper en laat de vis even rusten.
Verhit dan 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan en leg de harderfilets op de huidkant in de pan. Bak deze kant op een redelijk hoge temperatuur in 3-4 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis op iets lagere temperatuur in 2-3 minuten gaar.
Houd de filets warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer het citroensap met de olijven en de geroosterde pijnboompitten door het bakvet. Schenk deze dressing over de gebakken vis.
Tip: Lekker met aardappelpuree en geroosterde tomaatjes uit de oven.