Skip to main content

OVER CHEF’S CATCH

Chef’s Catch is een product van chefs Jonnie Boer en Maik Kuijpers. Ontstaan vanuit de liefde voor kwalitatief eten en de behoefte aan echt verse vis. Om hun idee leven in te blazen zijn ze de samenwerking aangegaan met Schmidt Zeevis, een van de grootste visleveranciers van Nederland.

Fotografe: Ingrid Hofstra

Jonnie Boer

Het meest bijzondere van Jonnie is zijn kennis van de ingrediënten waarmee hij werkt. Al in zijn jeugd in Giethoorn, ging hij zelf op pad om te vissen of kruiden te zoeken. Alles wat hij toen geleerd heeft, zie je nog steeds terug in zijn keuken. Niet voor niets wordt De Librije al jarenlang beloond met drie Michelinsterren, het hoogst haalbare in de culinaire wereld. Jonnies oprechte liefde voor producten en kwaliteit is de aanleiding voor Chef’s Catch. Als je zulke prachtige vissen in eigen wateren hebt, dan moet je deze toch altijd super vers kunnen eten? Vis eten zal nooit meer hetzelfde zijn.

Maik Kuijpers

Opgegroeid in De Librije waar hij bijna 15 jaar naast Jonnie werkte is Maik’s productkennis er met de paplepel ingegoten. Samen met Jonnie brainstormden ze uren over ingrediënten en nieuwe smaakcombinaties. Het idee van Chef’s Catch is dan ook ontstaan in een van deze sessies gedreven door hun frustratie dat de goede vissen nooit op het juiste moment op de meest kwalitatieve manier geleverd konden worden. Maik heeft ondertussen De Librije verlaten om een eigen bedrijf te starten. Op dit moment is hij onder meer voor restaurant De Eendracht (meerdere locaties) het culinair geweten.

Chef’s Catch is een product zowel voor de professionele keuken als voor mensen thuis. Het assortiment biedt de mooiste vis uit Nederlandse wateren. Voor de horeca biedt Chef’s Catch de mogelijkheid om de vis per afgewogen portie en in elk gewenste voorraad te leveren. Dit biedt een specifiekere inkoop mogelijkheid terwijl het de voedselverspilling minimaliseert.

Vis is prachtig product. Het liefst eet je het vers nét na vangst. Die prachtige smaak is niet te evenaren. Tot nu. Door het proces letterlijk stil te zetten door middel van de innovatieve invriestechniek van het shockvriezen behoudt de vis exact dezelfde structuur en smaak als op het moment dat deze werd ingevroren.

Met de producten van Chef’s Catch is het nu mogelijk om een vers stukje vis te bereiden dat altijd op voorraad is. Met behulp van vloeibare stikstof van -192 graden Celcius wordt de kraakverse vis in speciale shockvriezers bevroren. Hiermee blijft de structuur optimaal behouden en is de smaak zo sensationeel is als wanneer de vis rechtstreeks uit de haven op het bord komt.

Doormiddel van deze innovatieve methode wordt de kern van elke vis op exact op -60 graden bevroren. Het grootste verschil met normaal vriezen is dat met de shockvriestechniek de structuur en smaak optimaal behouden blijft. Terwijl de extreem lage temperatuur ervoor zorgt dat parasieten en bacteriën worden afgebroken, eiwitcellen behouden blijven en daarmee de kwaliteit juist wordt opgebouwd.

Chef’s Catch focust zich op prachtig lokaal gevangen vis die gewoon bij ons in de Nederlandse wateren is te vinden. In het seizoen gevangen en ultiem vers. Geen conserveringsmiddelen, e-nummers of kunstmatige toevoegingen. Hiermee is de vis duurzaam en verser dan vers.

“Wij beloven een 100% kwaliteitsgarantie. Onze jarenlange ervaring, kennis en liefde voor kwaliteit voedsel hebben we samengebracht in een eerlijk product waar we trots op zijn!”